Life at Björn Axén – Iman Blomsterson, Top Stylist

Vilken är den vanligaste frågan som du brukar få av dina kunder?
Det är nog frågan om vad jag skulle göra med deras hår ifall jag fick helt fria händer. När jag får den frågan brukar jag först be kunden beskriva sitt drömhår för att sedan jobba tillsammans mot att uppnå det. Jag utför alltid en grundlig konsultation för att ta reda på mer om kundens hårvårdsvårdsrutin. Det inkluderar även att ta reda på vad kunden redan gillar med sitt hår och vad jag kan göra för att få det ännu vackrare.


 
Vilken är det vanligaste misstaget som många av dina kunder gör?
Det vanligaste misstaget som många gör är att de låter sitt hår självtorka alldeles för ofta och dessutom vid fel tillfällen. Till exempel när de tvättar håret på kvällen och låter det självtorka under natten, eller på morgonen när man har bråttom och låter håret torka i en knut.


Jag brukar säga att vatten är hårets största fiende och att det inte är själva tvättandet med schampo och balsam som påverkar det negativt. Vatten har ett pH-värde på 7 men håret och hårbotten mår som bäst när pH-värdet är runt 4,5–5,5. Eftersom vatten rubbar pH-balansen och har en uttorkande effekt ska man helst undvika att låta håret självtorka eller tvätta det för ofta. I värsta fall kan det slita på håret och leda till problem med mjäll i hårbotten.
 
Mitt tips är att tvätta håret när du vet att du har tid att torka och ta hand om det ordentligt. Tvätta med hårvårdsprodukter anpassade efter dina behov och avsluta alltid med balsam! Se även till att använda en vårdande inpackning vid ungefär var 4:e tvätt.
 


Vilken är din favoritprodukt att jobba med från Björn Axén?
Jag älskar Repair Anti Break Treatment. Det är en produkt som har en härlig lätt konsistens, men är samtidigt så otroligt kraftfull. Produkten reparerar håret, motverkar kluvna toppar och innehåller dessutom värmeskydd. Ett måste för alla hårtyper!


 
Hur tar man hand om sitt hår på bästa sätt under sommaren?
Använd vårdande leave-in-produkter och värmeskydd. Det kommer att hjälpa både ditt hår och din hårbotten att hålla sig friska. Se även till att torka håret ordentligt efter att du har tvättat det, undantaget är dock om du har lockigt hår som får snyggast svall när du låter det självtorka. I det fallet är det ännu viktigare att använda rätt leave-in-produkter som återfuktar stråna och ger spänst åt lockarna.

Solen är härlig men tyvärr kan dess strålar vara lika skadliga för håret som för huden. Därför är det viktigt att använda produkter med UV-skydd som förhindrar solstrålarna från att påverka ditt hår. På sommaren tar man även hand om sitt hår på bästa sätt genom att använda produkter som återfuktar på djupet. Använd till exempel ett återfuktande balsam och glöm inte att använda inpackning i håret oftare än vanligt.  

 

Vad är ditt bästa tips på en snygg sommarfrisyr?
Mitt bästa tips är att utnyttja hårets naturliga fall och textur, jobba med håret istället för emot det. Du kommer otroligt långt med ett riktigt bra torrschampo eller en texturspray, en hårsnodd och några hårnålar. Tvinna eller fläta och sätt upp håret helt eller halvt. Du kan även plocka vilda blommor, gärna med blad, och fästa dem i håret med hjälp av hårnålarna. Så får du till en riktigt snygg sommarfrisyr!

Namn: Iman Blomsterson

Ålder: 37 år 

Titel: Top Stylist

Salong: Birger Jarlsgatan 33

Boka: Här

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302