Samarbeten & externa uppdrag

För oss är det viktigt att våra elever får den bästa tänkbara utbildningen och förutsättningarna att lyckas som makeupartist. Vi är därför stolta över att presentera de gästartister, samarbetspartners och uppdrag som tillsammans med vårt fantastiska utbildningsteam ger våra elever unika möjligheter och kunskaper.

Ansök här

Exempel på gästartister och samarbeten

Linda Hallberg

Makeup artist och influencer
Utbildare och föreläsare Björn Axén Academy

Linda Hallberg är en av våra främsta föreläsare som utbildar och inspirerar alla elever under hela Makeup artist-utbildningen.
Linda Hallberg är Makeup artist och grundare av LH Cosmetics. Hon driver Skandinaviens största skönhetsblogg och har fått flera bloggutmärkelser. Linda har även ett populärt Instagramkonto med över 900 000 följare där hon bland annat lägger upp uppskattade makeup-tutorials. Se mer här

Lind Hallberg Björn Axen

Karin Smeds

Modestylist och moderedaktör

Karin Smeds har jobbar som modestylist i Sverige och utomlands sedan början av 2000-talet. Hon har jobbat som stylist och moderedaktör för tidningen Elle under många år och varit modechef för modetidningarna Plaza Magazine och danska Cover Magazine. Karin Smeds har stylat modefilm och kampanj-fotograferingar för stora internationella modekedjor och jobbat nära design varumärken som Rodebjer, Whyred och Acne t. ex. med modevisningar och modefotograferingar. År 2005 blev Karin utsedd till "Årets stylist" på Elle-galan. Karin är även Veronica Maggios stil-konsult sedan 2012 och stylar henna och bandet för deras turnéer.

 

Sandra Wannerstedt

Makeup Artist MIKA Looks

Sandra har jobbat som Makeup Artist sedan 12 år tillbaka och är representerad av agenturen MIKAs LOOKs.

Hon har jobbat världen över med bland annat Italienska Vogue, Vanity Fair, V MAGAZINE, ELLE och Artister som Zara Larsson, Mirjam Bryant, Nikolaj Coster Waldau för att nämna några. Hon är en av Sveriges mest anlitade och respekterade makeupartister med ett ambassadörsskap för MAYBELINNE NYC med sig i bagaget. Sandra älskar att inspirera, gå emot strömmen, testa nya saker, våga! 

Evenlina Andersson

Makeup och Hårstylist.

En av Sveriges mest bokade makeup och hårstylister! Evelina Andersson driver en stor skönhetsblogg och ett framgångsrikt Instagramkonto där det bjuds på många inspirerande skönhetstips, behind-the-scenes bilder från spännande frilansjobb runt om i världen och samt n och annan dos ur hennes vardagliga liv. Se mer här

Najet Hamila Strand

Ägare av NH Nails och en av Sveriges mest välrenommerade nagelterapeuter.

Med en imponerande meritlista både som nagelterapeut och lärare arbetar Najet både på den svenska och internationella marknaden, där hon både har hjälp många offentliga personer och kända artister samt skapat flertalet utbildningsstrukturer. Arbetet som nagelterapeut innefattar allt från catwalken i Milano och New York, filminspelningar, fotograferingar, visningar och kunder på NH Nails salong.

Natalie Ogunjobi

Makeup Artist 

Natalie har jobbat som Makeup Artist sedan 2010. I hennes yrkesbakgrund finns erfarenhet inom film, foto, runway, utbildning och mycket mer. Natalie har rest mycket i sitt yrke och arbeta med både Fashion week och andra uppdrag i Skandinavien och Paris. Tidigare har hon även arbetat som Resident trainer på Mac Cosmetics. Hon tycker att det är viktigt att förstå alla hudtoner och hudtyper när man arbetar i denna bransch, något som vissa glömmer bort.

Diana Tillström Eliason

Makeup Artist och Hårstylist.

Diana är en kreativ, eftertraktad och engagerad Makeup Artist och hårstylist med snart 20 år i branschen.
På ett pedagogiskt sätt delar hon med sig av sin kunskap. Hon älskar de små detaljerna, brinner för att inspirera och har stor erfarenhet inom film, reklam, foto, TV, musikvideos, modevisningar, utbildning och försäljning. Diana driver agenturen Märkbart by Styleoffice som tar in nya spännande skönhetsprodukter till Sverige och Skandinavien.

Le management

Vi samarbetar även med modellagenturen Le management till elevernas slutfotograferingar

 

MUD Studios

Vi är väldigt stolta över att ha MUD Studios som partner på Björn Axén Academy! I samarbete med MUD lär sig eleverna på vår makeupartistutbildning om ljussättning, hur det är att arbeta i studio, att arbeta i team med fotograf och skapar sedan sina slutbilder till sin portfolie tillsammans med MUDs team i deras fina studio.

Om MUD:

”MUD är ett kreativt och internationellt produktions-och posthus med studio i centrala Stockholm. Med rötter i reklam-och modevärlden har vi en fördjupad förståelse för den kreativa processen, både i storskaliga produktioner och i mindre projekt.
Hos oss finns ett stort gäng kreatörer inom foto, film och motion, och post-produktion. Vi har fokus på att vara flexibla och erbjuder tjänster trimmat och anpassat efter behov. Vårt arbete syns bl.a. hos några av världens största modehus, som Louis Vitton, Michael Kors, H&M m.fl.

http://mudstudios.com/

 

Samarbeten med varumärken


Vi vill att våra elever ska få tillgång till de bästa make-up produkterna! Vid starten av varje utbildning får alla elever en makeup-väska som förutom kosmetik innehåller bland annat penslar, fransar samt utbildningsmaterial.

LH Cosmetics

Linda Hallberg Cosmetics, utvecklat av Makeup artisten och influencern Linda Hallberg. Konst, former och färger har alltid varit några av Linda Hallbergs intressen, vilket i sin tur väckte intresset för smink redan i ung ålder. Efter flera år i skönhetsbranschen uppmärksammade Linda en avsaknad av vissa typer av produkter, nämligen flerbruksprodukter! Människor använde läppstift som läppstift och ögonskuggor som ögonskuggor. Linda skapåade ett varumärke med produkter för flera användningsområden, där färger bara var färger och inget annat. Med LH Cosmetics ska man kunna använda sin kreativitet och leka med färger utan att begränsas av en produkt som är avsedd för endast en sak. Alla produkter kan användas på olika sätt. Produkterna har aldrig testats på djur.

M.A.C.
Vi har ett nära samarbete med M.A.C och du får uppleva en Masterclass med M.A.C under din utbildningstid till makeupartist. M.A.C erbjuder alla elever 20 % rabatt under hela makeup-utbildning.

Bioline hudvård
Du får tillgång till hudvårdsprodukter från Bioline under hela sin utbildning och dessutom är det Biolines hudvårdsexperter som lär dig grunderna i hudvård under utbildningen.

NYX Professional Makeup
NYX PROFESSIONAL MAKEUP älskas av passionerade skönhetsjunkies världen över för sitt enormt breda utbud av produkter och färger, trendiga specialprodukter och inte minst för priset. Det finns något för alla. Som elev får du ett fantastiskt urval från NYX i ditt startkit. Se mer här

Urban Decay
“Makeup is for anyone and everyone. Always fun. Untamed. Unexpected.” Urban Decay tilltalar de som vill njuta av individualitet och har modet att uttrycka det, bland annat genom deras utseende. Du får bland annat en legendarisk Naked Palett från Urban Decay i ditt startkit för makeupartistutbildningen.

Lancome
Lancôme har en lång erfarenhet som sträcker sig tillbaka ända till 1930-talets Frankrike. Deras vision har sedan dess varit att hjälpa varje kvinna att bli den bästa versionen av sig själv. Med stor kunskap och expertis, levererar de än idag de senaste trenderna inom makeup för alla åldrar och hudtyper. Vi arbetar med Lancomes produkter under utbildningen.

Sweedlashes
Sweedlashes och deras utbildare kommer till oss och lär ut den bästa tekniken för att applicera fransar. Du får också 3 olika fransar och lim från Sweedlashes i ditt egna makeupkit när du går vår makeupartistutbildning.

Rapide Browbar / Rapide Cosmetics
Under din utbildning hos oss kommer brynexperten Tilda Nordh och utbildar och håller workshop i ögonbryn. Hon står bakom Rapide Browbars och produktserien Rapide Cosmetics. 

Bild på makeup Marena Beauty

Exempel på externa uppdrag

Som elev på de längre makeup-utbildningarna får du möjlighet att vara med på olika event, visningar och fotograferingar.

 

Linda Hallberg makeup

Grammis
2019 Våra elever arbetar backstage och gör hår och makeup på artisterna inför årets grammisgala. Vi gör också hår och makeup för pressbilderna inför galan.

Kerastasevisning på Berns
2019 Tillsammans med Björn Axén Artistic Team gör våra elever modeller inför Kerastases årliga event.

Sommarkrysset
2019 är våra elever med och assisterar på TV-produktionen Sommarkrysset

Tillskärarakademin
Våra elever hjälper eleverna från Tillskärarakademin med hår och makeup till deras slutfotografering

Klassfesten
2017–2018 Assisterar våra elever på kanal 5-produktionen Klassfesten.

Stjärnornas stjärna
Våren 2018 assisterar eleverna på inspelningarna av Stjärnornas Stjärna med Petra Mede.

Stockholm fashion week 2018
Under fashion week 2017 var våra elever med och gjorde hår och makeup på Jennifer Bloms mycket uppskattade visning.

Makeup Jennifer Blom

Stockholm Beauty Week 2017
Skolans frisör- och makeupelever gjorde hår och makeup till den bejublade avslutningsvisningen på Stockholm Beauty Week. Till sin hjälp hade de Peter Hägelstam, Sofia Geideby (hår) och Diana Tillström (makeup). Florist var Sofie Danielsson, klänningarna gjordes av Jennifer Blom och fotograf var Leonard Gren.

Kérastasevisning på Berns
2019 Tillsammans med Björn Axén Artistic Team gör våra elever modeller inför Kerastases årliga event.

Grammisgalan
2019 Våra elever arbetar backstage och gör hår och makeup på artisterna inför årets grammisgala. Vi gör också hår och makeup för pressbilderna inför galan.

Sommarkrysset
2019 är våra elever med och assisterar på TV-produktionen Sommarkrysset

Tillskärarakademin
Våra elever hjälper eleverna från Tillskärarakademin med hår och makeup till deras slutfotografering

Klassfesten
2017–2018 Assisterar våra elever på kanal 5-produktionen Klassfesten.

Stjärnornas stjärna
Våren 2018 assisterar eleverna på inspelningarna av Stjärnornas Stjärna med Petra Mede.

Stockholm fashion week 2018
Under fashion week 2017 var våra elever med och gjorde hår och makeup på Jennifer Bloms mycket uppskattade visning.

Stockholm Beauty Week 2017
Skolans frisör- och makeupelever gjorde hår och makeup till den bejublade avslutningsvisningen på Stockholm Beauty Week. Till sin hjälp hade de Peter Hägelstam, Sofia Geideby (hår) och Diana Tillström (makeup). Florist var Sofie Danielsson, klänningarna gjordes av Jennifer Blom och fotograf var Leonard Gren.

Let's dance 2017
Våra elever är med och assisterar i 2017 års upplaga av let's dance.

Idol 2016
Våra elever har under säsongen varit med och assisterat på Idol!

Olika event med våra samarbetspartner
Eleverna assistera på olika spännande event tillsammans med våra samarbetspartners, bl a Lumene. Eleverna har också varit med på Daisy Beauty Awards och gjort smink och hår på konferencier och nominerade på galan.

jennifer blom visning

 


Ansök här