Så kombinerar Joanna Swica sin aktiva livsstil och personliga stil

Joanna Swica är en inspirerande träningsprofil som kom tvåa i förra årets Robinson. Hon har tidigare ridit och hittade tillbaka till en aktiv livsstil genom att börja träna efter ett långt uppehåll från sporten. Ett beslut som har lett till en framgångsrik karriär. Hon driver idag ett Instagramkonto med över 60 tusen följare och en podd tillsammans med Maya Parnevik. Båda med fokus på en aktiv livsstil och träning.

 

Namn: Joanna Swica 

Ålder: 34 

Instagram: @joannaswica

Podd: @afterworkoutpodden

Frisör: Mahbobeh, Norrlandsgatan 7

Boka ditt besök här.

 

Vad betyder en aktiv livsstil för dig?
­
För mig innebär det att vara mångsidig och att orka. Jag vill kunna springa ett maraton en helg, sedan kunna lyfta min egen kroppsvikt och åka skidor veckan efter. Jag vill känna mig kapabel och stark. För mig är träning så mycket mer än bara 45 minuters rörelse om dagen.

 

Hur skulle du beskriva din personliga stil och anpassar du din frisyr efter din livsstil?

Jag uttrycker mig efter hur jag mår och vart i livet jag befinner mig. Kläder, smink och hår är en del av hur jag uttrycker mig. Mitt hår är en central del av min stil och jag varierar mellan olika hårstilar, det är en stor del av vem jag är. Det här med att man inte kan ha en viss hårstil för att man tränar är förlegat. Det finns inga regler, det finns bara tid och intresse!

 

Tycker du att din hårkvalitet och färg påverkas av många duschar i samband med träningen?

Det gjorde det i början men nuförtiden tar jag hand om mitt hår med bra produkter och regelbundna besök hos min frisör på Björn Axén.

 

Vad är din värsta ”hårupplevelse”?

Jag gick till en frisör för ett par år sedan och hon färgade mitt hår gult. Det var hemskt! Då lärde jag mig att det är viktigt att säga ifrån och kräva att det åtgärdas. Går man därifrån och är missnöjd, men inte säger något, ja då får man tyvärr skylla sig lite själv.

 

Finns det någon frisyr du skulle vilja ha, men ännu inte testat?

Jag skulle ha velat testa att ha riktigt långt hår. Det har jag haft, men det var så längesen att jag knappt kommer ihåg hur det var. Annars har jag haft de flesta frisyrerna. 

 

Vilka hårprodukter packar du ner i gymväskan?

Björn Axén Sport, utan tvekan.

 

Vad skulle du sakna om du var fast på en öde ö?

Mina frisörbesök hos Mahbobeh. Hon är GRYM!

 

Jag får så många kommenterar från folk som vill våga göra något nytt med håret. GÖR DET! Det är i slutändan bara hår. Våga förändras!

 

 

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302