Paris Haute Couture Fashion Week

 

För första gången sedan pandemin startade var det äntligen dags för Paris Haute Couture Fashion Week. I januari 2022 fick Björn Axén det ärofyllda förtroendet att skapa frisyrerna för den franska haute couture designern Stéphane Rollands modevisning. En visning som blivit hyllad för Stéphanes kreationer och de vackra håren som förstärkte kollektionen. 

 

̶ Vi lärde känna Stéphane Rolland för några år sedan och började prata om ett samarbete redan då, men pandemin kom emellan och satte våra planer på paus. Nu när Paris Haute Couture Fashion Week äntligen är tillbaka är vi självklart glada över att vara här och inte minst sagt stolta över att Stéphane valt oss till att bli hans nya samarbetspartner, säger Johan Hellström, ägare och VD på Björn Axén.

 

 

Stéphane Rollands kollektioner kännetecknas av eleganta och organiska former. Till detta har frisörerna på Björn Axén skapat frisyrer som framhäver Stéphanes kreationer. 

 

 

 

 

̶ Vi eftersträvande former på håren som framhävde modellernas kvinnlighet och frisyrer som lyfte nacken för att göra plats åt Stéphane Rollands smycken. Vårt fokus låg på mjuka, runda linjer, utan tvära avbrott. Finstämda organiska former som likt Stéphans formspråk belyser individen som bär dem. Våra hår tog ingen uppmärksamhet från modellen och syftade i stället till att framhäva hennes skönhet och kvinnlighet, berättar Peter Hägelstam, ägare på Björn Axén. 

 

̶ Stéphanes kollektioner är eleganta och klassiska, men samtidigt väldigt futuristiska. Han hade önskemål om att modellernas hår skulle matcha hans formspråk, men med en utomjordisk look. Resultatet blev en chinjong olikt alla andra vi någonsin skapat. En nackknut, som på ett nästan utomjordiskt vis, svävade ut från modellernas nacke. Det tog mycket övning och ännu mer hårspray för att lyckas, chinjongen blev vackrare än förväntat och vi är supernöjda, avslutar Johan Hellström.  

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302