Så skapar du en hållbar volymlook

Alla har inte ett voluminöst svall, men som tur är det finns saker även de med platt och livlöst hår kan göra för att skapa en snygg volymlook. Vi hjälper dig att lyckas, så här gör du steg-för-steg.

Steg 1 – Tvätta håret med rätt produkter

Det första som du bör göra för att lyckas få mer volym i håret är att tvätta det med produkter som ger det ett lyft. Kombinera gärna både volymgivande schampo och balsam för att förstärka volymeffekten, till exempel Volumizing Shampoo och Conditioner. Två hårvårdsprodukter berikade med vegetabiliskt risprotein och vitamin B5 som stärker och återfuktar ditt hår utan att tynga ner det. Resultatet blir ett starkare hår med luftig volym.

Tips! Schamponera minst två gånger eller tills att schampot löddrar rikligt. Massera sedan in balsamet i håret och ända in i hårbotten.

Steg 2 – Bygg upp volym med stadgande produkter

Efter att du har lagt grunden för ett voluminöst hår är det dags att applicera stadgande produkter som hjälper dig skapa en fylligare look. Vi rekommenderar att du väljer en volymgivande mousse, till exempel Volume Mousse. En lättarbetad produkt som du jobbar in i handdukstorkat eller fuktigt hår. Men tänk på att inte dra ut moussen i längderna eftersom den då kan komma att tynga ner håret i stället.

Steg 3 – Föna håret underifrån

Låt inte ditt hår självtorka! Trots att vatten är bra för oss på många sätt kan det torka ut ditt hår. Vårt tips är att du föntorkar ditt hår underifrån genom att luta dig framåt. Det kommer att ge det ett ytterligare lyft som hjälper dig att bygga mer volym.

Torka och styla gärna håret med hjälp av en rundborste, till exempel med vår nyhet Long Barrel Brush som har ett extra långt borsthuvud och välplacerade lufthål som förenklar föningen. För att bygga volym på bästa sätt ska du framför allt jobba med borsten vid hårrötterna, men se även till att arbeta med längderna för en snygg helhetslook.

Tips! Glöm inte att använda ett effektivt värmeskydd innan du fönar håret så skadar du inte det.

Steg 4 – Boosta håret med Volumizing Dry Shampoo Paste

Efter att du har stylat håret som önskat, rekommenderar vi att du boostar det med vår nyhet Volumizing Dry Shampoo Paste. Ta en liten mängd paste, värm upp den mellan händerna och massera sedan in produkten vid rötterna med fingertopparna. Resultatet blir ett fylligare hår med mycket volym!

Steg 5 – Avsluta med produkter som ger längre hållbarhet

Önskar du ännu mer hållbar volym och textur kan du även använda Dry Spray Texture & Volume. Spraya vid rötterna och avsluta sedan med att spraya hårspray över hela håret för ett mer långvarigt resultat. 

Tips! Välj hårspray utifrån hur du vill att ditt hår ska kännas och se ut. Önskar du en mjukare look? Välj då en hårspray med lättare stadga och var inte rädd för att borsta ut håret efter applicering. Då får du en ännu fylligare och vackrare look.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302