Signature

Nu lanserar Björn Axén Signature, en helt ny professionell produktserie med tio unika och exklusiva produkter. Signature är en hyllning till ikoniska hårfrisören Björn Axén och varje produkt bär hans signatur. Det är en produktserie för alla som delar Björns passion för hårvård och som inte nöjer sig med mindre än perfektion när det gäller kvalitét. 

Essensen i den kvalitén är något som har skapats och utvecklats genom åren inom företaget, ända sedan 1984 då Björn lanserade sina första produkter fram till idag. Det avspeglas i hantverket och den höga kompetensen hos frisörerna och deras gemensamma passion för hårvård. I strävan att ständigt utveckla kompentensen och produktutvecklingen. I mötet mellan frisören och kunden. Att tillsammans definiera en specifik standard, dela värderingar och uppnå extraordinära resultat. 

- När vi utvecklade Signature ställde vi oss frågan, om Björn hade funnits med oss idag - vad hade han krävt för att sätta sin signatur på en ny produktserie? Vi vet att han hade krävt att all den kunskap vi har idag om vad kvalité är fanns i den flaskan. Hög kvalité var en standard för honom, berättar Johan Hellström, ägare av Björn Axén. 

 

Förutom att hitta den perfekta formulan för produkternas innehåll är det av extrem vikt att finna lösningar med hög miljövänlig standard i allt från hur den tillverkas, val av flaska, hur den fraktas och hur den återvinns. 

- Signature är en väl genomarbetad produktserie som fått mogna fram utan genvägar. Den gör varken avkall på funktion eller vård av håret. Redan när man känner den unika doften vet man att den är noga framtagen för att harmonisera med känslan i produkten, säger Peter Hägelstam, hovfrisör och ägare av Björn Axén. 

 

Produktserien Signature innehåller tio produkter uppdelade i tre kategorier – rengöring & återfuktning, styling i fuktigt hår samt styling i torrt hår. Den unika doften är framtagen med en process som liknar den som används för att skapa en exklusiv parfym. Namnen på produkterna är tydliga med vad produkten utlovar för resultat och tillsammans skapar de en komplett bas till den ultimata hårgarderoben. 

- Vi känner oss trygga med att Björn skulle sätta sin signatur på Signature, säger Johan Hellström med ett leende. 

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302