Smycka ditt hår med lekfulla accessoarer

Fyll på med värme- och UV-skydd

De flesta har en hudvårdsrutin för ansiktet där man tvättar, återfuktar och skyddar huden mot solen. Men många glömmer tyvärr att ta hand om sitt hår på samma sätt. Återfukta och skydda ditt hår innan du går ut så håller det sig friskt och fräscht längre.

The Argan Oli Mist är en produkt som passar alla. Den innehåller värmeskydd och smörjer stråna för ett blankt, återfuktat och följsamt hår. Kombinera misten med The Leave In Cream som både reparerar och stärker håret för ett ännu bättre skydd. Detta kommer förhindra att solens strålar och andra yttre påfrestningar torkar ut och skadar ditt hår.

Att tänka på när du är i solen

Använd en solhatt eller sjal för att skydda ditt hår när solen är som starkast. Du bör även undvika att doppa håret varje gång du badar för att bevara en fräsch hårfärg. Men när du väl har gjort det, är det viktigt att tänka på att håret är extra skört när det är blött. I värsta fall kan det gå av om du borstar för hårt eller sätter upp håret i en knut innan det har torkat. Därför bör du vara extra varsam med hur du behandlar håret, så att du inte sliter på det.

Står du inte ut med ett trassligt hår efter ett dopp är vårt tips att försiktigt borsta igenom det med en specialanpassad borste. Börja med att spraya lite The Argan Oil Mist för att göra håret lättare att reda ut och använd sedan en Wet Hair Brush Detangling & Blowout för att borsta ut det. Tänk på att vara lätt på handen, börja borsta från topparna och arbeta dig sedan försiktigt uppåt.

Fotograf: Daniel Nissen Lauritsen (flig.collective)

Tips när du tvättar håret 

Många längtar efter att tvätta håret efter en dag på stranden, men tänk då på att schamponera håret två gånger. Vid den första schamponeringen tar du bort smutsen på ytan, den andra gången gör du rent på djupet och ser till att håret blir fräscht i hårbotten.

När du tvättar håret är vårt bästa tips att byta ut balsamet mot en inpackning under sommarmånaderna, det kommer ge ditt hår den boost av fukt, vård och skydd som det behöver för att hålla sig friskt. Kom ihåg att handdukstorka håret ordentligt innan du applicerar inpackningen, annars glider det mesta utanpå stråna och verkar inte på djupet.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302