Ta extra väl hand om ditt hår efter sommarsemestern

Sommaren är härlig på många sätt men att bada och vistas i solen sliter på håret, därför är det extra viktigt att du vårdar ditt hår efter semestern. Här ger vi våra bästa tips på hur du lyckas ta hand om det nu när sommaren börjar lida mot sitt slut.

Efter en sommar med mycket sol och bad är ditt hår troligen i behov av en uppfräschning. Sommarens påfrestningar gör håret torrt vilket kan leda till att det går av, för att undvika detta är det därför viktigt att du klipper topparna. Ett tips som hjälper ditt hår att både må bra och se bra ut.

Nu bör du även se över vilka hårvårdsprodukter som du använder och anpassa dem efter hur ditt hår mår. Se till att använda vårdande produkter som boostar och reparerar dina strån, till exempel produkter ur vår Repair-serie. Viktigt är att även inkludera en näringsgivande och återfuktande inpackning i din hårvårdsrutin. Använd inpackningen cirka en gång i veckan och välj en färginpackning om du har färgat hår. Vårt tips är att du då använder Color Refresh Treatment, räddaren i nöden som fräschar upp din färg och hjälper dig motverka oönskade gula och orangea toner.

Kanske är det dags för en ny look? Nu när hösten börjar närma sig känner många att de vill göra en förändring. Har du till exempel ljusfärgat hår som skiljer sig mycket från din naturliga hårfärg kan du gå mot mörkare toner som inte sliter lika mycket på ditt hår och som låter det vila lite. Boka en tid på en av våra salonger så hjälper vi dig att hitta en look som passar just dig.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302