Tre anledningar till att tvätta håret efter träningen

Vi har blivit alltmer träningsmedvetna och idag lever många en aktiv livsstil. Men träning leder till många duschar vilket kan torka ut både huden och håret, därför är en av de vanligaste frågorna vi får höra: måste jag tvätta håret efter varje träning? Svaret är ja, men med rätt hårvårdsprodukter som inte påfrestar hårbotten. Här listar vi tre anledningar till att tvätta håret efter varje träning:

 

 

1. Skadliga bakterier samlas i hårbotten om vi inte tvättar det efter varje träning.

 

2. Otvättat och smutsigt hår kan leda till ihållande problem med klåda och mjäll.

 

3. Går vi för länge med smutsigt och svettigt hår, särskilt om det är uppsatt i tofs, får hårbotten ingen möjlighet att andas eller torka vilket kan resultera i en svampinfektion.

 

Många oroar sig för att fler tvättar ska leda till fetare hårbotten, men detta kan undvikas förutsatt att man använder rätt produkter. Välj därför skonsamma och återfuktande hårvårdsprodukter som rengör på djupet utan att torka ut eller påfresta håret och hårbotten.

Björn Axén Sport är en hårvårdsserie särskilt utvecklad för personer med en aktiv livsstil. En skonsam serie som innehåller de aktiva ingredienserna pepparmintolja och ekologisk tea tree-olja, varsamma oljor som rengör på djupet och samtidigt vårdar hårbotten. Produkterna passar dem som önskar ett fräscht hår mellan träningarna utan att kompromissa med hårhälsan eller riskera
ett fetare hår

 

 

 

Sport består av schampo och balsam samt en helt ny typ av gel. En saltvattensgelé som adderar textur och gör det enklare att även styla fuktigt hår. Tre dermatologiskt testade och veganvänliga produkter som alla borde ha i sin gymväska.

Läs mer om Björn Axén Sport här.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302