STEG 1RENGÖRA & ÅTERFUKTA

Rengöring och återfuktning utgör basen i en effektiv hårvårdsrutin.

 

Rengöring är det första steget i en effektiv hårvårdsrutin. I det här steget är det framför allt fokus på att få bort smuts, produktrester och eventuella hudavlagringar i hårbotten. Ett steg som inte bara kommer att ge dig ett rent och fräscht hår, men även bättre förutsättningar för ett hälsosamt hår.

Återfukta håret med inpackning och balsam så stärker du dina hårstrån inifrån och ut. Se dessutom till att du masserar in de återfuktande produkterna ända in i hårbotten för att skalpen också ska hålla sig hälsosam. Detta kommer både förebygga hårbottensbesvär och dessutom hjälpa till att producera friskare hår.

Produkter i steg 1

STEG 2FÖRBERED & SKYDDA

Preppa håret med produkter som skyddar mot värme och som dessutom kommer hjälpa dig att lyckas med stylingen.

 

Steg två är kanske det viktigaste steget för att förebygga slitage. Här handlar det om att lägga grunden inför stylingen i steg tre och det gör du genom att arbeta in produkter i fuktigt hår. Välj produkter som kommer hjälpa dig att styla ditt hår som önskat när det väl är torrt. Ett lika viktigt steg oavsett om du till exempel vill bygga volym eller framhäva dina naturliga lockar.

Värmeskydd är ett absolut måste i princip allas hårgarderober, även om du endast tillför värme i håret när du fönar det torrt. Oavsett hur ofta du fönar, lockar eller plattar håret ska du se till att alltid skydda det mot värme. En enkel sak som kommer att göra underverk för ditt hår, samt hjälpa dig att hålla det frisk och vackert.

Produkter i steg 2.

STEG 3STYLA & FIXERA

Med hjälp av rätt produkter är det enkelt och kul att få till en snygg styling som dessutom håller.

 

Stylingen är det sista steget i hårrutinen där du hittar produkter som hjälper dig att bevara din nystylade frisyr. Välj produkter utifrån hur du vill att ditt hår ska kännas och se ut, om du till exempel vill ha en mjuk och naturlig look eller ett högblankt och stramt resultat. Precis som i de föregående stegen kan du mixa-och-matcha produkter utifrån dina behov och din hårtyp.

Produkter i steg 3

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302