3 tips som hjälper dig att bli mer miljövänlig

Vi tror starkt på vikten av att värna om miljön. Därför har vi listat tre enkla saker som du kan göra för att bidra till en bättre miljö och en mer hållbar konsumtion av styling- och hårvårdsprodukter.  


Var snäll mot både din plånbok och miljön genom att ta vara på dina produkter. Tänk på hur mycket av produkten du använder i håret och anpassa mängden enligt rekommendationer. Visste du om att du endast ska använda ungefär en tesked schampo när du tvättar håret? Det räcker gott och väl, men var noga med att du schamponerar håret minst två gånger för att få bort all smuts och eventuella produktrester.

Se dessutom till att du använder slut på dina produkter innan du köper nya. Ett busenkelt knep är att fylla dina nästan tomma hårvårdsprodukter med vatten för att få ut det sista när du står i duschen. Om du har kvar produkter som du inte vill eller kan använda av någon anledning ska du tänka på vattenmiljön och göra dig av med innehållet i hushållssoporna, inte i toaletten eller handfatet. Det är bättre för miljön att förbränna sådant avfall än att belasta vattenmiljön i onödan. Däremot ska produkter som räknas som farligt avfall, till exempel dina tomma aerosoler, lämnas på en miljöstation.

Vårt sista tips är att ge bort produkter som du inte vill ha. Har du till exempel ett schampo, en hårolja eller hårspray som du fått i present men som inte passar dig av någon anledning kan du ge den till en vän. Ett tips som både värnar om miljön och som samtidigt sprider glädje.


Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302