Vanliga frågor inför frisörbesöktet

Har du glömt ditt lösenord till onlinebokningen, vill veta om vi har frisörlicens eller vilken färgbehandling du ska välja? Här hittar du svaren på de flesta av dina frågor inför frisörbesöket.


Jag har glömt lösenordet till onlinebokningen

Om du har glömt ditt lösenord till onlinebokningen återställer du det enklast genom onlinebokningen.

Återställ lösenord

Om du glömt vilken e-postadress du använt är du även varmt välkommen att ringa till oss på 08-545 27 350 så hjälper vi dig.


Hur länge får jag boka av mitt frisörbesök?

Har du bokat en tid hos oss och får förhinder måste du avboka senast 24 timmar innan din avtalade tid. Ej avbokad tid debiteras med 100 %. Du bokar enkelt av din tid via onlinebokningen. Det går även bra att ringa oss på 08-545 27 350 eller maila till kundservice@bjornaxen.se.


Vilken färgbehandling ska jag boka?

Hos oss kan du välja mellan helblekning, toning, avancerad färg, slingor eller utväxtfärgning. Alla behandlingarna kan utföras med eller utan klippning.

Helblekning
Helblekning innebär att hela håret bleks. Du kan välja mellan helblekning för långt hår (hår som slutar nedanför axeln) eller helblekning för kort hår (hår som slutar nedanför axeln eller en utväxt som är längre än 3 cm). Innan du gör en helblekning första gången bör du boka en konsultation.

Toning
Att tona håret innebär att vi lägger samma färg genom hela håret. En toning tvättas gradvis ur, även om den kanske inte helt försvinner. Tänk på att en toning inte kan ljusa upp ditt hår.

Avancerad färg
Avancerad färg bokar du när du vill färga hela håret eller göra olika typer av färgeffekter.

Slingor
Slingor kan vara både ljusa och mörkare och kan utföras med eller utan folie. Ibland målas slingorna in i håret på fri hand, så kallad balayage.

Utväxtfärgning
Utväxtfärgning betyder att vi färgar eller tonar enbart utväxten, som får vara max 3 cm. Om utväxten är längre än 3 cm måste du välja behandlingen Helblekning kort hår eller Avancerad färg och om du vill slinga din utväxt måste du välja behandlingen Slingor.

Är du osäker på vilken behandling du ska välja ? Kontakta oss på 08-545 27 350 så hjälper vi dig gärna.


När ska jag boka utväxtfärgning?

Utväxtfärgning betyder att vi färgar eller tonar enbart utväxten, som får vara max 3 cm. Om utväxten är längre än 3 cm måste du välja behandlingen Helblekning kort hår och om du vill slinga din utväxt måste du välja behandlingen Slingor.


Ska jag välja Helblekning för långt hår eller helblekning för kort hår?

Du ska välja Helblekning för långt om ditt hår slutar nedanför axeln. Om ditt hår slutar ovanför axeln eller om du vill bleka en utväxt som är längre än 3 cm ska du välja Helblekning för kort hår. Innan du gör en helblekning första gången bör du boka en konsultation.


Vad ska jag tänka på innan jag färgar håret?

När du är på salong för att färga håret så finns det en liten risk att det hamnar färg någonstans där det inte ska. Även om det med största sannolikhet inte kommer hända kan det ändå vara klokt att inför ett besök inte välja de kläder du är allra mest rädd om. Självklart gör vi alltid vårt bästa för att skydda dina kläder när du är hos oss.

Vad är skillnaden på en varm- och kall rakpermanent?

Vid en varm rakpermanent använder man plattång i håret under den kemiska behandlingen. Effekten blir då ett bestående rakt hår. En kall rakpermanent görs utan plattång och dämpar effektivt lockighet och frissighet samt gör håret lättare att hantera.


Ingår tvätt när jag bokar en uppsättning?

Nej, det ingår inte. Anledningen är att ett helt nytvättat hår är svårare för frisören att forma . Vi rekommenderar att du tvättar håret på morgonen samma dag eller kvällen innan samt att du undviker stylingprodukter. Håret ska vara fönat eller självtorkat när du kommer till oss.

Om du av någon anledning inte hunnit tvätta håret kan vi självklart hjälpa dig med det. Då måste du ange det vid bokning eftersom tiden för din behandling blir längre. Observera att även priset påverkas.


När bör man boka en konsultation?

Flera av våra behandlingar kräver en konsultation innan besöket - för att du ska få ett resultat som helt går i linje med dina förväntningar och för att vi ska kunna säkerställa att ditt hår klarar av behandlingen utan att ta skada. Behandlingar som bör föregås av en konsultation är Helblekning, Permanent, Rakpermanent, Brudmakeup och Bruduppsättning samt Extensions.

Ibland kan man även vilja bolla med sin frisör inför till exempel ett byte av frisyr.

Kostnad för konsultationen som betalat för en konsultation dras alltid av från behandlingspriset efter att du utfört din behandling.


Vad ska jag tänka på innan jag gör en uppsättning?

Om du har bokat tid för uppsättning hos oss så rekommenderar vi att du bär kläder som du kan ta av utan att behöva dra dem över huvudet. På så sätt riskerar du inte att uppsättningen förstörs vid ett eventuellt ombyte. För att håret ska vara som bäst inför en uppsättning bör ditt hår vara tvättat och torrt vid ditt besök.


Ska jag välja tape- eller keratinextensions?

På Björn Axén erbjuder vi tape- och keratinextensions av äkta hår av bästa kvalité. Håret går att föna och styla med värmeverktyg som vanligt. Vi använder oss alltid av tempelhår eller europeiskt hår från märkena Hair Talk, Richy hair och Greath Lengths.

När du bokar en hårförlängning för första gången vill vi att du först kommer in på en konsultation. Vi behöver titta på ditt hår för att kunna beställa ett hår som passar med det resultat och nyans du vill uppnå samt bestämma vilken fäst-metod som passar dig bäst.

Extensions passar dig som vill ha längre eller tjockare hår, eller för dig som vill förlänga en del av håret, t ex luggen. Extensions är även perfekt även för dig som vill ha slingor i färger som kan vara svåra att uppnå i det egna håret.


Vad är skillnaden på de olika frisörkategorierna?

På våra salonger har vi fem olika kategorier frisörer och här nedan kan du läsa vad de olika titlarna står för.

Trainee
Många av våra trainees har gått vår frisörutbildning Björn Axén Academy eller vår samarbetspartner Svenska Frisörskolan, och arbetar nu för att få erfarenhet och snabbhet i yrket. En trainee leds alltid av en handledare som finns till hands om behovet uppstår. Kunskapsnivån hos våra trainees är hög och du är i säkra händer men ibland kan en behandling ta något längre tid.

Junior hairdresser
Våra Junior Hairdressers har i många fall utbildats vid Björn Axén Academy och har avslutat vår 1-åriga frisörutbildning. Nu är de anställda på någon av Björn Axéns salonger och behärskar alla tekniker inom frisöryrket. Våra Junior Hairdressers arbetar för att bli kvalificerade att avlägga gesällprovet och genom att komma upp i ett visst antal arbetstimmar för att få den fulla yrkeserfarenheten. Alla våra Junior hairdressers har Frisörlicens.

Hairdresser
Alla våra hairdressers har mycket god erfarenhet och behärskar allt inom frisöryrket. Majoriteten av frisörerna på Björn Axén har titeln hairdresser. För att få arbeta som hairdresser på Björn Axén måste du bl a uppvisa din yrkesskicklighet genom flera arbetsprover.

Top stylist & senior top sylist
Efter många års erfarenhet från yrket och flera års anställning på Björn Axén finns möjligheten att bli Top Stylist. Det innebär att du har lång erfarenhet och ett fantastiskt kunnande inom frisöryrket. Den högsta titeln inom Björn Axén kallas Senior Top Stylist. Denna titel borgar för exceptionell kunskap inom frisöryrket. Ingen av dessa positioner går att söka utan tilldelas medarbetaren av företagets VD och konstnärliga ledare


Har alla frisörer hos er frisörlicens?

Ja, självklart har alla frisörer hos oss frisörlicens! Frisörlicens får alla frisörer som har avlagt delprov eller gesällprov. Du som kund kan känna dig trygg med att en frisör som har frisörlicens är kunnig inom yrket och är väl utbildad. Läs gärna mer om frisörlicens här.

Om frisörlicens


Jag har glömt vilken frisör jag var hos sist

Kontakta oss på info@bjornaxen.se eller ring 08-545 27 350 så återkommer vi till dig med vilken frisör du besökte sist.


Ingår tvätt i min behandling?

Det beror på vad du bokat, men tvätt ingår i de flesta behandlingarna. Tvätt ingår inte i håruppsättning, puts, lugg och quickfix.
Varför kan jag inte boka alla behandlingar online?

De flesta behandlingarna kan du boka online. Vissa behandlingar är dock svåra att veta tidsåtgången på då de är anpassade efter dina förutsättningar till exempel permanent eller extensions. Du kan inte heller boka puts eller luggklippning via onlinebokningen då vi manuellt måste avgöra vilken ledig tid som passar bäst. Ring oss på 08-545 27 350 för att boka


Vad gör jag om jag är missnöjd efter mitt besök?

Hos oss ska du alltid vara 100% nöjd med din behandling eller produkt. Vi kallar det för nöjd-kund-garanti! Vi lägger stor vikt vid konsultationen innan en behandling för att du ska få ett resultat som helt går i linje med dina förväntningar. Om du av någon anledning skulle vara missnöjd är du välkommen tillbaka till oss inom två veckor så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig igen. Kontakta oss på 08-545 27 350 så berättar vi mer.


Vilka färger använder ni på salongen?

Vi använder L’Oréal Professionnel


Kan ni komma hem till mig för behandling?

Ja, det kan vi. Kontakta oss i god tid innan så hjälper vi dig med prisuppgift och bokning. Kontakta oss på 08-545 27 350 så berättar vi mer.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302