Bli av med torrt och frissigt hår

Det är många som har problem med torrt hår, oavsett hårtyp. Har man ett torrt hår leder det även många gånger till att håret blir frissigt eftersom hårstråets yttre skyddshölje (kutikula) lyfter sig för att göra det möjligt för fukt att ta sig in i strået.

Orsaken till att håret saknar fukt kan bero på många olika anledningar, till exempel hårtyp, väderförhållanden och att man överanvänder varma stylingverktyg. Men oavsett anledning är det möjligt att åtgärda problemet med hjälp av rätt hårvårdsprodukter, speciellt med produkter som innehåller vårdande arganolja.

 

Arganolja innehåller essentiella vitaminer och fettsyror, till exempel omega- 3,6 och 9 samt E-vitamin som återfuktar, mjukgör och stärker håret. Ett effektivt sätt att förbättra sin hårkvalitet samtidigt som man motverkar friss. Men det är viktigt att tänka på att olika hårtyper behöver olika mängder av arganolja och att tunnare hårstrån inte är i behov av en lika riklig mängd.

 

För tunt och normaltjockt hår rekommenderar vi produkter ur vår serie Repair som är berikad med ekologisk arganolja samt innehåller mineraler och proteiner från havet som stärker, bygger upp och återfuktar håret. Vår Argan Oil-serie passar främst grovt, torrt, skadat och lockigt hår som är i behov av extra fukt och vård. En sulfatfri och skonsam serie berikad med ekologisk arganolja och veganskt keratin som vårdar, stärker och mjukgör både ditt hår och din hårbotten.

 

Fem saker att tänka på för att bli av med frissigt hår:


1.     Välj schampo och balsam utifrån din hårtyp.
2.     Applicera balsam ända in i hårbotten.  
3.     Boosta håret med en fuktgivande inpackning cirka en gång i veckan.
4.     Vårda med mjukgörande och återfuktande hårolja.
5.     Anpassa vattentemperaturen och tvätta inte håret med för varmt vatten.  

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302