Björn Axén fyller 60 år!

I år firar vi 60 år som företag. Vår VD och ägare Johan Hellström berättar om företagets historia, vår produktutvecklingsprocess och hur framtiden ser ut.

 

Foto: Tobias Regell

 

Hej Johan! I år firar Björn Axén 60 år som företag. Berätta hur har företaget utvecklats genom dessa 60 år?
Det hela började med att en passionerad pojke från Lidköping, med inspiration och kunskap från Paris och de bästa läromästarna där, la grunden till vad som skulle bli ett hårimperium utan like. Och hur Björns plötsliga bortgång sedan skulle leda till att jag ärvde företaget, och tillsammans med min kollega och vän Peter Hägelstam, mot alla odds fick den då vacklande verksamheten på fötter igen och med gemensamma krafter har förvaltat varumärket till den framgång vi är idag. Fyra salonger, över 30 miljoner produkter sålda och en närvaro i 16 marknader, och fler på gång.

 

Björn Axén under sina aktiva år


Var hittar ni inspiration till Björn Axéns hårprodukter?
Hos kunderna! I våra salonger utför vi över 80 000 behandlingar per år. Våra 100 frisörer träffar kunder varje dag och samlar kunskap. Erfarenhet som vi sedan tar in i produktutvecklingsprocessen. Vår produktfilosofi utgår från ”all three are key”, och med det menar vi att vi har ett fokus på både produktfunktion, planeten och människan när vi utvecklar våra produkter.


Hur ser framtiden ut för Björn Axén?

Hår är en av de kategorier som växer snabbast, vi ser ett ökat intresse hos konsumenten vilket är väldigt kul och inspirerande! Vi har påbörjat en jättespännande expansionsresa och finns idag i 16 länder, med fler i uppstartsfasen. Vi drivs av passion och att leverera kvalitet till våra kunder, oavsett om de möter oss på våra salonger eller köper våra produkter.


I år firar du även 30 år som huvudägare för Björn Axén. Vad är roligast med att driva ett hårmärke som Björn Axén?

Björn sa: känner man sig fin blir man stark! Jag håller med. Jag gillar när en kund går mer rakryggad i väg från salongen med ett leende på läpparna, det betyder så mycket. Samtidigt som jag får bygga bolaget, jobba med produktutveckling och öppna upp nya marknader med varumärket Björn Axén som är min baby och mitt liv.

Stéphane Rollands visning under haute couture veckan i Paris, Juli 2023. För fjärde året i rad fick vi det hedersvärda uppdraget att styla alla modeller på hans visning.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302