Hårtrender höst och vinter 2023Som en av de främsta frisörsalongerna i Sverige och samarbetspartner till flera modedesigners under internationella event letar vi alltid efter nya trender och inspiration när det kommer till klipp, färg och styling. Vår Artistic Director Jack Lawrence har samlat några av de senaste trenderna för den kommande höst- och vintersäsongen.

CHIN LENGTH BOBS

Det borde inte komma som en chock för någon att chin length bob är en trend för den kommande säsongen. När Hailey Bieber klippte sin bob verkar det ha fångat vad många vill uppnå med denna klassiska frisyr. Det är en perfekt look om du bara vill låta håret lufttorka eller helt enkelt dra tillbaka det från ansiktet. Det här är looken du bör gå efter om du vill ha en ny och fräsch frisyr till hösten.

 

 
EXTREME COPPER


Koppar fortsätter att vara en av de mest efterfrågade hårfärgerna även för denna säsong. En varm och levande nyans som sveper genom Hollywood och ses hos kändisar så som Kendall Jenner och Zendaya. Koppar är en mångsidig hårfärg som fungerar för alla årstider. Du kan ha en ljusare ton under sommaren och en djupare och mörkare ton under de kallare månaderna. Denna hårfärg kräver också relativt lågt underhåll jämfört med många andra hårfärger och på grund av sin varma ton bleknar den naturligt med tiden.

 

 

LUGG

Lugg är ett av de enklaste sätten att klippa håret och samtidigt få en helt ny look. Det är också ett av få sätt som du kan använda ditt hår för att märkbart ändra formen på ditt ansikte. Till hösten förutspår vi mer av den mjukare looken, till exempel den klassiska curtain fringe. Om du letar efter en mer luftig och levande look kan du också välja butterfly fringe för att lägga till rörelse och volym till ditt ansikte. Eller varför inte prova soft detangling fringe för att skapa diagonala linjer och mjuka upp linjerna i ansiktet?

 

 

THE AMERICAN PSYCHO

Den ikoniska Wall Street-looken från 80-talet kommer aldrig gå ur stil och vi förutspår att denna frisyr kommer att bäras ännu mer framöver. Christian Bales frisyr i American Psycho passar nästan alla hårtyper men om du har kort hår föreslår vi att håret får växa ut lite för att kunna styla håret bakåt. För att behålla frisyren är regelbundna besök hos frisören och högkvalitativa stylingprodukter viktigt. Detta hjälper till att hålla håret i rätt längd, förhindra kluvna toppar och hålla håret friskt och glänsande.

WET & FLIPPED

Förra säsongen pratade vi mycket om den mångsidiga wet hair look som kan bäras på flera sätt. Till hösten är en av våra favoritstylings den vi kallar wet and flipped. Denna styling är en blandning av wet hair look och den klassiska Hollywood-inspirerade frisyren, flipped hair, som användes mycket på 60-talet. Det är en elegant look som passar kort till medellångt hår. En perfekt styling om du tänker bära bara axlar.

SIDE PARTINGS

Efter år av att mittbenan dominerat hårscenen, är det äntligen dags för den officiella återkomsten av sidbenan. Förutom att den är smickrande på alla, passar den också bra med nästan alla frisyrer – vågigt, lockigt, flätor och till och med bobs. Med det sagt, nu är det äntligej dags att överväga snedbena igen. Till hösten lockas vi främst av de dramatiska sidbenan med en slätare look.

 

RIBBON ACCESORIES

Håraccessoarer är ett utmärkt sätt att uppdatera din styling och lägga till en touch av elegans till din frisyr. Våra go-to-accessoarer för denna höst är det klassiska sidenbandet. Bär det runt en hästsvans eller en bulle för att skapa en drömsk och filmisk känsla. Om du vill uppnå en sportigare look kan du använda ett elastiskt band och vira det runt din hästsvans.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302